Werkwijze

De Startwijzer VO is een digitale scan die in beeld brengt hoe starters ingewerkt en begeleid worden, en op welke onderdelen er mogelijk winst te behalen valt. Met de uitkomsten van de Startwijzer kun je het gesprek over de begeleiding van startende leraren op gang brengen en ideeën over mogelijke verbeteringen op doen. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om sterke punten uit te bouwen en verbeterpunten op te pakken.

Hoe vul je de Startwijzer in?
Met het programma doorloop je systematisch alle onderdelen van de Startwijzer. Voor elk onderdeel vul je een score in, variërend van ‘niet in orde’, ‘twijfel’ of ‘in orde’. Per onderdeel vind je een beknopte omschrijving, concrete aandachtspunten en een inspirerend voorbeeld. Het kan zijn dat jouw school een aantal eigen vragen heeft toegevoegd aan de scan over het schoolspecifieke beleid rondom starters.

Als je de gehele Startwijzer hebt doorlopen, ontvang je een overzicht van jouw scores. In één oogopslag zie je welke (deel)aspecten in orde zijn en welke extra aandacht nodig hebben. Tot slot kan je prioriteiten selecteren en een actieplan formuleren.

Inloggen en registreren
Wil je op jouw school aan de slag met de Startwijzer VO? Registreer je dan door je e-mailadres en naam in te vullen in de tekstvakken op de homepage van de Startwijzer. Kijk in de HANDLEIDING voor verdere informatie over registratie. En neem bij vragen contact op via startwijzer@vo-raad.nl.

Handleiding Startwijzer VO
Deze handleiding beschrijft hoe je als school aan de slag kunt gaan met de Startwijzer VO, welke personen uit je organisatie hier het beste bij betrokken kunnen worden en welke stappen je kunt volgen om het meeste uit de Startwijzer VO te halen.